Grote lenteschoonmaak voor lichaam en gelaat

Heel langzaamaan kruipt het kwik omhoog. Dieren ontwaken langzaam uit hun winterslaap, de bloemknoppen komen eindelijk op en planten komen voorzichtig in bloei. Het eerste lentezonnetje prikt voorzichtig door de winterse wolken. Bij de mens begint het te kriebelen… wellicht een grote schoonmaak en het huis en vast de tuin klaar maken voor de mooie warme dagen die gaan komen. Tijd om de deuren en ramen naar de lente open te zetten en de frisse lentelucht binnen te laten. Heerlijk, het wordt lente! 
Een stralende gezondheid en natuurlijke schoonheid zijn gewoon een kwestie van je energiekanalen schoon en helder houden. Het voorjaar is de perfecte tijd om jezelf mee te nemen op een bijzondere reis en te beginnen met ontgiften.
 
Je houdt een lenteschoonmaak in je huis, maar waarom dan niet hetzelfde doen voor je lichaam? Haal je lichaam uit de winterslaap. We zijn afhankelijk van ons lichaam om zo veel voor ons te doen, maar ons lichaam hangt weer van ons af om er goed voor te zorgen. Als je je wat overbelast voelde of minder schitterend dan je wel zou willen, dan is het tijd voor een lentereiniging die je opnieuw een gezonde gloed zal geven. Af en toe is het tijd om ons lichaam eens een flinke opknapbeurt te geven. Van binnen! Schoon van binnen is fit van buiten! Steun om wat af te vallen is voor velen ook welkom en geeft ons een beter gevoel en meer energie!
Ons vermogen om te ontgiften kan een belangrijke factor zijn voor onze algemene gezondheid en schoonheid.
Een detox kan helpen om:

  • je energie en vitaliteit te verhogen
  • extra gewicht te verliezen
  • je eetlust en hongergevoel bij te stellen en je maag te doen krimpen
  • er jonger en fitter uit te zien
  • je cellen te verjongen en je lichaam, geest en ziel te ‘verjeugdigen’
  • vochtophopingen, dat opgeblazen gevoel en pijn te verminderen
  • je natuurlijke vreugde voor het leven terug te vinden
  • verlost te zijn van allerlei vervelende kwaaltjes
  • een gezondere huid te hebben
  • je concentratie en afweersysteem te verbeteren

Een goede gezondheid begint letterlijk bij de basis: gezonde, schone darmen. Want wie zijn overbelaste systeem af en toe grondig reinigt van gifstoffen, voelt zich frisser, beter, opgeruimder, energieker en fitter. Hoewel ons lichaam automatisch dagelijks ontgift, kan dit natuurlijk proces van tijd tot tijd een beetje hulp goed gebruiken. Een detoxprogramma is een benadering die bepaalde voedingsmiddelen gedurende een bepaalde periode uitsluit uit een dieet, terwijl de inname van specifieke voedingsmiddelen, kruiden of supplementen verhoogd wordt om te voeden. 
Laat voedingsmiddelen met chemische bewaarmiddelen, zout, suiker, ranzige vetten (zoals gefrituurd voedsel) staan en voeg veel rauwe plantaardige voedingsmiddelen toe die hydraterend en voedend zijn en je spijsvertering rust geven. Met deze wijzigingen in je dieet zal je al snel een energieker gevoel krijgen!
Een regelmatige stoelgang wil echter nog niet zeggen dat iemands darmen schoon zijn. Onze darmen bevatten darmvlokken (villi) waartussen etensresten en gifstoffen(!) blijven plakken. Deze resten kunnen bacteriën veroorzaken, waar weer ziektes en kwalen uit voort kunnen komen.
Door op een natuurlijke wijze met aloë vera te vasten spoel je de darmen op een verantwoorde, natuurlijke en rustige wijze schoon. Een clysma kan toch te heftig zijn soms, gezien je ook de darmflora kan beschadigen. Bovendien slibben de darmen weer dicht daarna en krijg je niet de extra voeding van de aloë vera. 
Door bv. 9 dagen te vasten reinig je de darmen goed. In principe is dit een vrij korte periode, maar met behulp van aloë vera drank kan de reiniging sneller dan normaal worden uitgevoerd, gezien aloë vera ontgiftend werkt. Aloë vera is o.a. ook: weerstandopbouwend, ontstekingsremmend, celvernieuwend en het rijkste voedingssupplement uit de natuur. Op deze manier is het vasten goed te combineren met onze dagelijkse werkzaamheden! Bovendien heb je weinig tot geen last van energieverlies gezien de vele rijke voedingsstoffen in de aloë gelei.
Ook blijf je daarna minder en bewuster eten, wat afvallen tot gevolg kan hebben en een betere gezondheid en weerstand. Je spijsverteringsstelsel is geoptimaliseerd; dit is nodig om af te vallen! Alle maatregelen om gewicht te verliezen hebben weinig zin als je geen schone darmen hebt. Heb je enig overgewicht dan kun je kilo’s verliezen in deze paar dagen.
Door slechts één liter aloë vera drank (berry) te mengen met 3 liter water, heb je een spoelende drank die je de hele dag door kunt drinken, verdeelt over drie dagen. Andere dranken zijn: kruidenthee, pure sappen van groente en fruit en kruidenbouillon. Je voelt je erna heerlijk, schoon, fit en boordevol energie! Je krijgt door de aloë vera veel meer voeding binnen, dan dat je normaal zou eten. Wees dus niet bang voor moeheid. Ook doet het zeker iets positiefs tussen de oren! Goed voor het lichaam is goed voor de geest.
Laat de lente in je leven!
Hoe laat jij deze frisse energie door jouw leven stromen?Ik ben benieuwd naar je tips, je kunt ze hieronder voor me achter laten. Alvast bedankt.

Deel deze blog en stuur het alsjeblieft door aan mensen die je kent die deze informatie graag zullen lezen!

Laat jouw email adres rechtsboven achter en je ontvangt automatisch alle nieuwtjes voor een gezonde lifestyle.

By | 2013-03-05T08:00:13+00:00 March 5th, 2013|Gezondheid|0 Comments